Helena Karlander
HELENA KARLANDER

Jag är AD:n som brinner för god design! Med en hand i den digitala världen och ett finger i den tryckta erbjuder jag spetskompetens inom mina tre fokusområden; kommunikation, upplevelse och pedagogik.

Som Art Director/UX designer arbetar jag med grafisk formgivning och interaktionsdesign till webbplatser, mobila applikationer, digitala kampanjer, interaktiva e-utbildningar och onlinespel. Brukar även rycka in som illustratör och animatör ibland och ta fram tryckt material vid behov. Är utbildad inom interaktionsdesign, videoredigering, reklam och konst och har varit verksam i branschen sedan år 1995… (oj, tiden går fort när man har roligt!)

Design är så mycket mer än färg och form. Det gäller att se användarens behov och tala användarens språk för att få ett lyckat resultat. Därför förespråkar jag en användarcentrerad designprocess.

Kombinationen av rätt teknik och god design är en viktig framgångsfaktor i arbetet med att utveckla mina kunders digitala närvaro och jag uppskattar att samarbeta med nytänkande tekniska utvecklare.
 .
Jag är van att jobba med stora kunder men blir lika engagerad av att möta den lilla kundens behov. Här hittar du en salig blandning av projekt jag har jobbat med genom åren!